Volkorenavond 2020

Volkorenavond 2020

Datum/Tijd
04/04/2020
20:00 - 22:40

Locatie
Koepelkerk

Informatie:

https://www.volkorenavond.nl/
Zaterdagavond 4 april is er weer een feest vol koren in de Arnhemse Koepelkerk. Bij deze 35ste Volkorenavond zingen acht koren uit Arnhem en omgeving voor en met elkaar. En voor publiek van buiten deze koren. Grote koren, kleine, met klassiek, ‘serieus’ of licht repertoire. Het is weer diversiteit troef, ook wat presentatie betreft (het oog wil ook wat).
Het uitgangspunt is nog steeds dat verschillende koren voor elkaar zingen, een kleine keuze uit hun repertoire, soms als voorbereiding op een groter concert. Nieuw is dat ieder koor ook met een van de zeven andere samen iets laat horen. En er is, voor het eerst, een ‘pop-upkoor’. In de middag, om 16.00 uur, kan men onder begeleiding van Elke Jansen in 1,5 uur een driestemmige popsong aanleren. Dit pop-upkoor is voor iedereen toegankelijk.
Er zijn nieuwe koren die in de Koepelkerk met zijn fraaie akoestiek een podiumpresentatie kunnen uitproberen, maar ook ‘recidivisten’, koren die hier vaker op hoog niveau de liefhebbers hebben bekoord. De drempels zijn laag, maar de benadering van menig koor is professioneel.
Het eerste optreden is om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.
Toegangsprijs voor niet-deelnemers: €7,00. Kinderen t/m 12 jaar €3,00
Toegangsprijs pop-upkoor: €7.00. De zaal gaat open om 15.30 uur.
Om ca. 22.45 uur is er weer de ‘nazit’ (en ‘nazang’), waarbij Elke Jansen, aan de piano, de nagenieters uitdaagt om de teugels te laten vieren en naar hartelust en uit volle borst bekende liederen mee te zingen. Voor het smeren van de kelen is er een passend aanbod.